Kulturstipendvinner fra Bruskelandsheia

På kulturkvelden 27. april 2011 på Høgtun ble Erle Marki Hansen fra Skuland tildelt Marnardal kommunes kulturstipend for 2011 på kr 10.000,-. Erle er 14 år og går i 9. klasse på Øyslebø Ungdomskole.

Janne Wigemyr fra Kulturgruppa i levekårsutvalget las opp følgende begrunnelse for tildelingen: Kulturstipendvinneren begynte med sin sport ganske ung, ho var da 8 år. Det er en sport som er ganske lite utbredt i Marnardal, derfor er det ekstra gøy at ho er vinner i år. Ho har allerede mange mesterskap bak seg i en alder på bare 14 år. Ho har 2 Norgesmestertitler for jenter. Ho er regjerende Norsk mester i klassen 17-26 år for jenter. Ho har deltatt i to Europamesterskap for Norge, i Kroatsia i 2007 og Italia i 2009. Men denne unge jenta har også rukket å være representant i 2 verdensmesterskap, i Vietnam i 2009 og i Hellas i 2010. Hennes store mål nå er OL mesterskapet i Tromsø i 2014.

I tillegg til kulturstipendet fikk Erle nylig tildelt kr 20 000 av LOS Fondet til å utvikle seg videre som sjakkspiller. Pengene skal brukes til å delta på turneringer.

Ambisjonene er foreløpig å bli tatt ut på det norske kvinnelige OL-laget i 2014. Det burde være realistisk, sier Marki Hansen.

Erle er vår eneste landslagspiller. Vi er virkelig stolte av henne, sier forman i Kristiansand sjakklubb, Kai Ørtoft.

Erle kommer fra en sjakkinteressert familie hvor både pappa og storebror Hauk spiller. Men vi spiller ikke så mye hjemme lenger, for jeg er blitt såpass mye bedre enn pappa og Hauk, har Erle fortalt. Hun leser sjakkbøker og har trener på Internett og der spiller hun også mye.

Bruskelandsheias Bygdelag gratulerer og ønsker lykke til videre!

Del denne siden